Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Vårdanställda får gratis munskydd för kollektivresor

Irene Svenonius (M), finansregionråd i Region Stockholm.

Från och med torsdag den 7 januari rekommenderar Folkhälsomyndigheten att resenärer i kollektivtrafiken använder munskydd i rusningstid, vardagar klockan 7 – 9 och 16 – 18. Nu har Region Stockholm beslutat att erbjuda kostnadsfria munskydd för de av regionens vårdanställda som måste resa till och från arbetet med kollektivtrafik.

– Det är självklart att vi ska erbjuda våra anställda som åker till eller från jobbet med kollektivtrafik i rusningstid kostnadsfria munskydd. Särskilt viktigt är det att vårdens anställda kan pendla så smittskyddssäkert som möjligt till och från sin arbetsplats, säger Irene Svenonius (M), finansregionråd i Region Stockholm.

– Att vi som arbetsgivare kan erbjuda vårdanställda kostnadsfria munskydd till kollektivtrafikresor är en liten men viktig insats. Jag hoppas vi inspirerar fler arbetsgivare att dela ut munskydd till dem som måste använda kollektivtrafiken.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)