Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Starkare än vanligt för bussarna i januari

EvoBus storleverans av bussar till Mohlins Bussar slår igenom i registreringsstatistiken för januari. Foto: Ulo Maasing.

Nyregistreringarna av bussar tredubblades under januari i år men från en låg nivå, jämfört med samma månad förra året rapporterar branschorganisationen Bil Sweden. Under januari registrerades totalt 102 nya bussar (både lätta och tunga), 168,4% fler än under samma tid förra året, då 38 stycken registrerades. Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 76 under januari, 153,3% fler än under samma tid förra året då 30 bussar registrerades. Mercedes-Benz toppade registreringarna av tunga bussar under månaden, till stor del på grund av sin storleverans till Mohlins Bussar (klicka här).

– Bussmarknaden har påverkats negativt av Coronapandemin, men för vissa segment som styrs av offentliga upphandlingar, har förnyelsen av bussflottan fortsatt, säger Jessica Alenius, vice vd på Bil Sweden.

Här är listan över nyregistrerade tunga bussar under januari:

Mercedes-Benz 44
Volvo 23
Iveco 7
Setra 1
MAN 1

Till detta kommer fyra BYD som direktimporterats, men som vi redovisade redan i siffrorna för december 2020.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)