Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Covid-19: Samtrans fortsätter att testa

Samtrans har idag 240 mobila teststationer för covid-19. Foto: Samtrans.

Nobinaägda Samtrans Omsorgsresor ska fortsätta med covid-19-tester. Detta, sedan Folkhälsomyndigheten har avslutat sin upphandling av nationell, storskalig testning av covid-19 Infosolutions i samarbete med Samtrans Omsorgsresor och Apoteket får fortsatt förtroende. Avtalet sträcker sig fram till december 2021 med möjlighet till förlängning 4 x 3 månader.

Tidigt i våras genomförde Nobinas dotterbolag Samtrans Omsorgsresor en snabb omställning. När covid-19-pandemin var ett faktum utbildades 90 Samtransförare i smittskydd för att hjälpa vården med transporter av covid-19-smittade personer. I samarbete med Försvarsutbildarna gjordes 10 000 transporter, och den ordinarie ambulanssjukvården kunde avlastas.

I nästa skede togs initiativ till mobila teststationer i samarbete med Infosolutions och regionerna, för att snabbt få igång storskalig testning. Ett arbete som vuxit till en viktig pusselbit i samhällets testkapacitet för covid-19. Idag finns över 240 teststationer tillsammans med mobila provtagningsbilar i flertalet regioner i Sverige och med en kapacitet för över 20 000 tester per dag.

I Folkhälsomyndighetens upphandling ingår underleverantörer i samarbetet med Infosolutions där Samtrans sedan starten i våras ansvarar för bussar, personal, logistik och distribution av testkit.

− Vi är stolta över det här utökade förtroendet, att få bygga vidare på samarbetet med Infosolutions och Folkhälsomyndigheten med nationell tillgänglighet och testkapacitet. Redan idag har vi fler än 240 mobila teststationer över hela landet och dagens besked ger en ökad förmåga till testning, säger Tomas Hansson, vd på Samtrans Omsorgsresor.

Samtrans Omsorgsresor AB är en del av Nobina-koncernen, Nordens största kollektivtrafikföretag. Varje år utför Samtrans Omsorgsresor ca 1,7 miljoner personresor, framförallt på uppdrag av kommuner och landsting.

Share Dela

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)