Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Buss-TV: BYD

BYD_bussar i kortege på väg till Tyskland.

Våra norska kollegor Magne Håheim och Tom Terjesen på bussmagasinet.no fortsätter att köra elektriskt. Den här gången är det en elbuss från kinesiska BYD, Build Your Dreams, som är föremål för deras intresse.

BYD har sedan flera år en fabrik i Ungern och en i Frankrike. Därifrån levereras flertalet av bussarna till den europeiska marknaden, men just den buss som provkörs här har skeppats över från Kina för leverans till lokaltrafiken i Bochum-Gelsenkirchen (BOGESTRA), Tyskland. Provkörningen gjordes innan höstens reserestriktioner slog till med full kraft.

 

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)