Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Cykel och trängsel i ny reseplanerare

Tomas Eriksson (MP), kollektivtrafikregionråd i Region Stockholm. Foto: Ulo Maasing.

SL, som svarar för kollektivtrafiken i Region Stockholm, ska presentera cykel som alternativ till kollektivtrafiken när man förnyar sin reseplanerare, skriver Mitti. Politikerna i regionens trafiknämnd fattade nyligen beslut om att upphandla den nya reseplaneraren, ”Reseplanerare 2.0” som också ska presentera cykelresor som ett alternativ. Planeraren ska också visa beläggningsgraden på bussar och tåg.

– Det handlar om att man i SL:s resetjänst kan jämföra sträckor och färdsätt och se vad som går snabbast, säger Tomas Eriksson (MP), miljö- och kollektivtrafikregionråd i Stockholm, till Mitti och fortsätter:

– Många kommer nog att efter pandemin se på trängseln i kollektivtrafiken på ett annat sätt. Därför vill vi att reseplaneraren visar hur trångt det är på olika färdsätt och sträckor under olika tider,

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)