Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Klart för Arriva i Kristianstad

Det är nu klart att Arriva får köra även regionbusstrafiken i Kristianstad. Foto: Skånetrafiken.

Det är nu klart att Arriva ska köra regionbusstrafiken i Kristianstad. Detta sedan förvaltningsrätten har prövat ett överklagande av Skånetrafikens upphandling av den aktuella trafiken. Det innebär att Arriva ska driva regionbusstrafiken i Kristianstad från och med december i år. Sedan december 2020 driver Arriva även stadstrafiken i Kristianstad. Avtalet löper på åtta år och är värt ca 1,5 miljarder kronor.

Vid trafikstarten av regiontrafiken i Kristianstad bedrivs trafiken med 31 nya Scania Citywide LE boggie biogasbussar. Sedan tidigare körs 53 bussar i stadstrafiken. Senare i avtalet ersätts 46 av de 53 stadsbussarna med nyinköpta bussar. Vid trafikstarten i december 2021 anställs 50 nya förare.

– Det nya avtalet ger boende i Kristianstad och Nordostområdet ett punktligt, tryggt och flexibelt utbud inom kollektivtrafiken och nu kommer det bli nya fordon, vilket vi hoppas ska öka reseupplevelsen än mer. Vår förhoppning är att det leder till att ännu fler, väljer att åka med kollektivtrafik den dag då det blir aktuellt, vilket bidrar till ett mer hållbart samhälle, säger Saman Tondnevis, Affärsområdeschef Buss på Skånetrafiken.

– Bussbranschen är hårt drabbad av pandemin, säger Martin Frennessen, trafikchef på depån i Kristianstad. Men vi arbetar hårt för att vara beredda att ta emot alla resenärer när allt återgår till ett normalläge igen.

Taggat som: , , ,

1 kommentar »

  1. Arriva kör redan idag den vanliga regionbusstrafik Transdev hade i området. Denna trafikstart i december gäller den regionbusstrafik som Bergkvarabuss idag bedriver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)