Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stena Line: Rätt att flytta till Halmstad

För ett år sedan flyttade Stena Line från Varberg till Halmstad. Foto: Destination Halmstad.

Att flytta färjelinjen Varberg – Grenå till Halmstad för drygt ett år sedan var rätt beslut, konstaterar Stena Line. Linjen flyttades den 1 februari i fjol och nu, ett år senare, konstaterar rederiet att godstrafiken på linjen trots covid-19-pandemin har ökat med femton procent. Det är en ökning som har överträffat förväntningarna på både den svenska och danska sidan.

Linjen är både en passagerar- och fraktlinje men under pandemin har rederiets fokus varit på att säkra godstrafiken mellan länderna.

Potentialen i att öka passagerartrafiken på linjen har med anledning av pandemin och reserestriktioner inte ännu kunnat utvecklas. Men redan vid starten för ett år sedan kunde Stena Line konstatera ett stort intresse med höga bokningssiffror, Reseundersökningar bland rederiets kunder visar att intresset för att resa även efter pandemin är fortsatt stort.

– Innan pandemin såg vi bokningsökningar med upp till 20 % från svensk sida och 50 % på den danska sidan jämfört med året innan, och så fort reserestriktionerna lättades under sommaren såg vi ett högt bokningstryck direkt.

– När världen väl öppnar upp sina gränser efter pandemin är vi redo att utveckla turismen över Kattegatt och det vet vi att våra samarbetspartners i Kattegattalliansen på båda sidor av vattnet är också, säger Elisabeth Lönne, ansvarig för Stena Lines Danmarkslinjer.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)