Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stororder på elbussar till Solaris

Solaris har fått en stororder på elbussar till Rumänien. Foto: Solaris.

Busstillverkaren Solaris har fått en stororder på elbussar sedan företaget vunnit en upphandling i Rumänien. Ordern omfattar 123 elbussar till sex städer i landet. Ordervärdet uppgår till närmare 65 miljoner euro, cirka 650 miljoner kronor och alla bussarna ska vara levererade innan slutet av nästa år.

Bussarna, av modell Solaris Urbino 12 electric, kommer att kunna laddas via både pantograf och pluginkontakt. Solaris levererar även laddinfrastrukturen om 123 pluginladdare om 40 kW och 36 pantografladdare om 300 kW.

Ordern stärker Solaris´ ställning på den europeiska elbussmarknaden. I fjol blev företaget största elbusstillverkare i Europa. De senaste åren har Solaris levererat flera stora beställningar på elbussar, bland annat 130 elledbussar till Warszawa, 90 elbussar till Berlin och 40 till Milano.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)