Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svag månad för bussarna i EU

Nyregistreringarna av bussar i EU minskar kraftigt. Foto: Daimler Buses.

Året har börjat svagt för bussmarknaden i EU. Det visar statistik från de europeiska fordonstillverkarnas organisation ACEA. Nyregistreringarna av bussar på minst 3,5 ton låg i februari tio procent under siffrorna för februari 2020.

Tre av de största bussmarknaderna visar en tvåsiffrig minskning av nyregistreringarna: Italien -38,8%, Spanien -22,8% och Tyskland -20,3%. Den fjärde stora bussmarknaden i EU, Frankrike, hade en nergång på 2,8%.

Från januari till februari i år minskade bussmarknaden i EU med 18,4 procent. Totalt registrerades 4 584 nya bussar över 3,5 ton i EU. För de fyra största marknaderna var nergången: Spanien -46,5%, Tyskland -24,2%, Italien -20,9% och Frankrike -8,5%.

Taggat som: ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)