Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bingo i Göteborg för Nobinaföretag

Göteborgs Buss´nya avtal med Västtrafik om serviceresor innebär en utökning med femtio procent. Foto: Samtrans Omsorgsresor.

Göteborgs Buss tillhör de stora vinnarna av den upphandling av serviceresor som Västtrafik gjorde i veckan och där elva företag vann trafik (klicka här). För Göteborgs Buss, som är en del av Samtrans Omsorgsresor och Nobina, innebär avtalet trafik med 75 specialfordon och är värt 268 miljoner kronor över avtalstiden på fyra år.

Avtalsstart är den 19 juni 2022. Avtalet innebär en utökning av uppdraget för Göteborgs Buss i förhållande till nuvarande avtal med omkring 50 procent.

Göteborgs Buss köptes av Nobina så sent som i december 2020. Företagets huvudinriktning är färdtjänst, sjukresor och skolskjuts.

Uppdraget i det nya avtalet innefattar färdtjänst, sjukresor, dagvårdsresor och omsorgsresor. Resorna kommer att köras av förare som har olika former av omsorgsresor som sitt enda uppdrag. På så sätt kommer fler förare att bli specialister på den omsorgskrävande trafik som utförs.

Trafiken kommer till stor del att utföras med helt nya fordon. För att garantera en hög punktlighet kommer dessutom reservfordon att finnas tillgängliga under krävande tidpunkter.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)