Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Buss-TV: Vi provkör MAN TGE InterCity.

Buss-TV provkör den här gången MAN TGE InterCity.

Även om de gärna gillar muskelstinna, stora bussar backar inte våra kollegor från bussmagasinet.no, Magne Håheim och Tom Terjesen, för att även ta sig an lite mindre bussar. Den här gången är föremålet för deras intresse en MAN TGE InterCity med påbygge från Altas.

Färden börjar vid Oscarsborgs fästning vid Oslofjorden. Det var därifrån de åldriga kanonerna sänkte den tyska kryssaren Blücher vid inledningen av Nazitysklands angrepp på Norge den 9 april 1940. Sänkningen, och de dramatiska dagarna runt den 9 april skildras för övrigt i långfilmen Kungens val, som nyligen visats på Svt.

Från Oscarsborg går färden till Halden.

 

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)