Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Öppning i Danmark ger dramatiskt ökade bokningar

Stena Danica på väg mot Fredrikshamn, Danmark. Stena Line rapporterar om mycket kraftigt ökade bokningar i och med att Danmark lättar på reserestriktionerna. Foto: Stena Line.

Lättnaderna i de danska reserestriktionerna har gjort att bokningssiffrorna har ökat dramatiskt under april, rapporterar färjerederiet Stena Line. Från den första maj införs ytterligare lättnader och färjerederiet är optimistiskt inför sommarens högsäsong.

Covid-19-pandemin har gjort att antalet resenärer med Stena Line har minskat mycket kraftigt under ett års tid, men rederiet uppger att bokningstakten nu åter har satt fart.

Det är bokningarna på de två linjerna mellan Sverige och Danmark som ökat dramatiskt under april sedan Danmark inledde sin stegvisa öppning av samhället och därmed lättnader i reserestriktioner den 21 april.

rån och med den 1 maj planeras för ytterligare lättnader av de danska reserestriktionerna, bland annat att färdigvaccinerade undantas från testkrav och isolering i Danmark. Detta väntas enligt Stena Line leda till fortsatta bokningsökningar och antal passagerare ombord på färjorna inför och under sommaren.

– Bokningsökningarna i april bekräftar det vi sett i våra kundundersökningar, att det finns ett stort intresse för att resa och att kombinationen färja och bil är ett populärt alternativ. Våra färjor har knutit ihop Kattegattregionen i snart 60 år så det känns härligt att återigen känna vind i seglen för den dansk-svenska turismen, säger Elisabeth Lönne, ansvarig för Stena Lines Danmarkslinjer.

Jämfört med föregående år har bokningarna i april för de två Danmarkslinjerna ökat med hela 107 procent, om än från låga nivåer. Generellt är det passagerare med egen bil från Danmark som ökat. Även så kallade dagsturer från Göteborg, med shopping som reseanledning, där passagerna inte går i land i Danmark, har ökat.

Stena Line ser nu också en positiv bokningstrend inför sommarens högsäsong som förväntas hålla i sig i takt med att reserestriktionerna minskar och antal vaccinerade ökar, både i Sverige och Danmark.

– Så fort det sker lättnader i reserestriktioner syns det i våra bokningssiffror. Vi är optimistiska för att detta ska fortsätta och vi ser redan en positiv bokningstrend både från den svenska och danska sidan inför sommarens högsäsong. Det är tydligt att vår optimism och längtan efter att resa delas av våra kunder, säger Elisabeth Lönne.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)