Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tävling: Vem är bäst på att vinna åter resenärerna

Det finns en bred samsyn att resandet med kollektivtrafiken kommer att vara annorlunda efter pandemin. Men vem har den bästa lösningen? Foto: Ulo Maasing.

Opposition och majoritet i Region Stockholms trafiknämnd tävlar nu om att vara bäst på att vinna tillbaka resenärerna till SL-trafiken. Oppositionsregionrådet Jens Sjöström (S) vill enligt Mitti ha nya biljettyper som är anpassade till ett väntat annorlunda resande efter pandemin. Redan på gång, kontrar trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M).

– Vi måste vinna tillbaka de resenärer som vi redan innan pandemin förlorat för att de väljer bilen. Nya typer av biljetter som är bättre anpassade till den efterfrågan som finns nu är nyckeln, säger Jens Sjöström till Mitti.

Bland annat vill (S) se närmare på reducerade priser på tider då färre reser och man är också intresserad av Skånes nya periodkort som kan användas tio valfria dagar i månaden.

– Vi vill se över hela biljettsystemet och nya biljetter måste gå att köpa så fort restriktionerna släpper, så att vi är med i matchen mot bilåkandet. Tajmingen är allt, säger Jens Sjöström.

Men (M) anser att lösningar redan är på gång.

– Jag ser det alltid som positivt att fler partier ansluter sig till vad vi redan initierat. Det är alltid välkommet med breddat stöd och bred uppslutning för vår politik, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL.

Statens Väg- och Transportforskningsinstitut presenerade nyligen en rapport om behovet av nya prismodeller i kollektivtrafiken (klicka här).

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)