Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stor elbussorder till VDL

VDL har fått en order på ytterligare 51 batteridrivna ledbussar till Köln. Foto: VDL.

Den holländska busstillverkaren VDL har fått en order på 51 elbussar med BRT-design från lokaltrafiken i den tyska staden Köln, KVB. När bussarna är levererade nästa år har KVB totalt 113 elbussar från VDL i trafik.

Leveransen av bussarna, av modell VDL Citea SLFA-181 Electric, innebär att ytterligare sju busslinjer i Köln kommer att bli elektrifierade. Laddning sker via pantograf, dels i depå nattetid, dels vid laddstationer på linjen eftersom de aktuella linjerna är hårt belastade.

VDL har hittills levererat mer än 800 elbussar till tio länder och bussarna har hittills kört över 100 miljoner kilometer på batteridrift.  I fjol var VDL sjätte största busstillverkare på den europeiska marknaden (klicka här).

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)