Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Transportvecka om transportbranschens omställning

Marcus Dahlsten, vd förTransportföretagen: Syftet med Transportveckan är att berätta brett om var i omställningen Transportsektorn befinner sig.

Transportföretagen, där Sveriges Bussföretag ingår, kommer i juni att arrangera en särskild Transportvecka. Under veckan den 9 – 11 juni kommer Transportföretagen att under tre halvdagsseminarier ta upp frågor kring var i omställningen den svenska transportsektorn befinner sig.

Transportveckan kommer att behandla frågor om hållbara transporter, en hållbar kompetensförsörjning och aktuella arbetsgivarfrågor. Ämnen som drivmedel, elektrifiering, digitala anlöp, e-handel, ett hållbart flyg och en hållbar kompetensförsörjning och aktuella arbetsgivarfrågor kommer att belysas med bransch, politiker och experter.

– Syftet med Transportveckan är att berätta brett om var i omställningen Transportsektorn befinner sig. Vi vill som transportnäringens samlade röst ge en ökad insikt och förståelse för det arbete inom digitalisering och hållbarhet som sker hos våra medlemsföretag, säger Marcus Dahlsten, vd Transportföretagen.

– Temaveckan kommer också att belysa de politiska frågor vi vill lyfta för att företagen ska kunna ställa om i den takt som krävs för att nå hållbarhetsmålen. Sverige har alla förutsättningar att ta ledningen men då behöver politiken förstå transportsektorns villkor och vardag.

De tre seminariedagarna kommer att arrangeras digitalt. Studiovärd och huvudmoderator är Fredrik Kämpfe, branschchef Transportföretagen flyg.

Programmet för Transportveckan kommer ut inom kort.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)