Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvos elbuss till Mexiko

Volvo Bussar siktar på den latinamerikanska elbussmarknaden. Foto: Volvo Bussar.

Volvo Bussar vill nu bryta sig in på elbussmarknaden i Latinamerika, som idag domineras av de kinesiska busstillverkarna BYD och Yutong. Volvo ska nu testa en Volvo 7900 Electric i Mexico City där den ska köra på linje 4 i stadens Metrobússystem.

– Elektromobilitet är inte framtiden – den är redan här. Krav och ambitioner om att minska eller minimera utsläpp och buller gör att utvecklingen inom elektromobilitet går snabbt. Vi är glada över att Mexico City, i likhet med många andra städer över hela världen, nu testar och förhoppningsvis senare går över till eldriven kollektivtrafik, säger Anna Westerberg, vd för Volvo Bussar.

Den Volvo 7900 Electric som testas i Mexico City drivs av ett batteri på 330 kW och laddas över natten. Bussen har lågt golv vilket ger effektivare drift och enklare åtkomst för passagerarna. Bussen har god tillgänglighet för personer med funktionshinder och har plats för rullstol och ledarhund. Elbussen kommer att testas under sex månader.

Volvo Bussar har varit etablerat på den mexikanska marknaden i över 20 år.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)