Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

MAN:s elbussar till Mölnlycke

Leja Touring köper elbussar från MAN. Foto: MAN.

Busstillverkaren MAN har tagit hem ytterligare en elbussorder i Sverige. Det är Leja Touring som har beställt sammanlagt 28 bussar från MAN för sin nyligen vunna trafik i Mölnlycke och Härryda. Av dessa är fyra elbussar av modell Lion´s City E och de övriga 24 är 15-meters Lion´s City boggiebussar som drivs med HVO.

– Vi ser en trygghet med MAN och Svenska Neoplan som leverantör och ser fram emot elektrifiering och trafikstart nästa sommar säger Johan Jaktlund och Frida Galle på Leja Touring.

MAN har redan, en kort tid efter lanseringen, haft flera framgångar med sina elbussar i Sverige.

Redan i sommar får Nobina i Malmö 22 Lion´s City E för sin trafik åt Skånetrafiken. Därmed blir Malmö den andra staden i Europa och först i Skandinavien med att sätta MAN:s elbuss i trafik.

Tidigare i vår blev det också klart att MAN hade vunnit ett stort ramavtal med Gamla Uppsala Buss. Till en början beställer GUB tolv batteridrivna ledbussar från MAN men fram till halvårsskiftet 2023 kan GUB beställa totalt cirka 45 batteridrivna ledbussar och cirka 20 normalstora elbussar från MAN (klicka här för att läsa mer om detta).

Taggat som: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)