Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

VyBus4You: Därför stängde vi inte ner

”Att stänga ner hade kanske varit lönsammast. Men vi valde en annan väg”, säger expressbussföretaget VyBus4You. Foto: Ulo Maasing.

Att stänga ner trafiken och invänta uppgången i resandet efter pandemin hade kanske varit det lönsammaste alternativet. Men vi valde att anpassa verksamheten och fortsätta köra för alla som behöver det kollektiva resandet. Det säger expressbussföretaget VyBus4You som har hållit en hel del av sin trafik igång, trots restriktioner från myndigheter och ekonomiska påfrestningar.

– Det senaste året har varit mycket ansträngande för alla, både för oss som bussbolag men även för våra gäster. Vår filosofi är det goda värdskapet där vi värderar våra gäster, det är något vi håller fast vid även under en pågående pandemi. För oss är det viktigt att våra gäster fortfarande kan känna att vi är en trygg och pålitlig bussaktör, då kan vi inte dra in alla våra resor även fast det i vissa fall hade varit ett mer gynnsamt alternativ för oss rent kostnadsmässigt, säger Elvir Rascic, affärsområdeschef för Vy Bus4You.

Trots att pandemin fått många att stanna hemma betonar Vy Bus4You att det alltjämt finns behov av det kollektiva resandet, speciellt för företagets arbetspendlande resenärer.

– Busstrafik är en samhällsviktig funktion som våra gäster ska kunna lita på. Vi har många gäster som vanligtvis arbetspendlar med oss både inom Sverige samt till och från Norge och Danmark, däribland sjukvårdspersonal. Vi vet att vi är en stor och viktig aktör, särskilt för de som arbetspendlar samt på de sträckor där vi är det enda kollektiva alternativet. Med det kommer ansvar. Därför har vi satsat på en fortsatt närvaro i så stor utsträckning det går, säger Elvir Rascic.

Att anpassa sig till olika nationella restriktioner, stängda landsgränser och skiftande efterfrågan har inneburit många omställningar för bussbolaget.

– Det har framförallt varit en utmaning att anpassa verksamheten utifrån så växlande villkor och restriktioner. Det har satt krav på effektiv planering och förmåga att hantera ändringar av tidtabeller med kort varsel i alla led av vår verksamhet. En avgörande faktor är samarbetet från våra förare. Förutom att de har visat en stor förståelse för många åtgärder och snabba ändringar i exempelvis scheman så har de verkligen ställt upp och sett till att alla gäster kunnat resa dit de behöver. Vi känner en stolthet av att ha en så fin förarkår, säger Elvir Rascic.

– Vi längtar nu självklart till mer normala förhållanden med öppna landsgränser, en tidtabell fylld med ännu fler avgångar och framförallt möjligheten att välkomna fler gäster ombord igen på våra bussar. Förhoppningsvis kan vi se en positiv effekt i takt med vaccineringen. Under tiden följer vi utvecklingen varje dag och fortsätter köra.

Taggat som: , , , ,

1 kommentar »

  1. Elvir tycker att busstrafiken är en samhällsviktig funktion! Varför tog han då bort värdens bästa busslinje? Den som tar mig och mina gäster till min sommarstuga i Söderbärke. Nu ligger den ute till försäljning så tack Elvir och bus4you. Och ni gjorde er av med två bra chaufförer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)