Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Få coronaanmälningar från transportbranschen

Två procent av anmälningarna om coronatillbud på jobbet kommer från transportbranschen. I statistiken ingår såväl gods- som persontransporter. Bild: Arbetsmiljöverket.

De som arbetar i transportbranschen tillhör inte de hårdast coronadrabbade yrkesgrupperna. Detta enligt siffror från Arbetsmiljöverket som tidningen Arbetet har tagit del av. Endast två procent av de tillbud om coronasmitta på jobbet som i år har anmälts till Arbetsmiljöverket gäller tillbud inom transport och magasinering, där såväl persontransporter som godstransporter ingår.

Istället är det utbildningsbranschen som toppar anmälningarna om tillbud med coronasmitta på jobbet. Sedan årsskiftet och fram till den 17 maj anmäldes 11 449 tillbud i utbildningsbranschen till myndigheten. Det är 41 procent av alla anmälda tillbud.

På andra plats i statistiken kommer vård och omsorg med 19 procent. Därefter följer handel med 9 procent, offentlig förvaltning med 8, tillverkningsindustri med 6 och byggverksamhet med 4,4 procent av anmälningarna.

På sjunde plats kommer transport och magasinering med 2,2 procent och 612 anmälningar.

Hotell- och restaurangverksamhet svarar för 1 procent av alla anmälda tillbud.

Totalt omfattar statistiken 19 olika branscher.

Till Arbetet säger Ulrika Scholander, sektionschef på Arbetsmiljöverket att hon bedömer att siffrorna ger en hyfsat rättvis spegling av vilka branscher som är utsatta.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)