Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stena öppnar Kielkryssningar för fullvaccinerade

Stena Line öppnar nu åter för Kielkryssningar – men bara för fullvaccinerade. Foto: Stena Line.

Rederiet Stena Line öppnar nu åter för kryssningar på Kielbåten från Göteborg till Tyskland. Resenärerna måste dock vara fullvaccinerade och få inte gå iland i Tyskland på grund av de tyska karantänsreglerna.

Kryssningarna innebär en resa från Göteborg till Kiel tur och retur med två övernattningar och en heldag vid kaj i Kiel. Kryssningarna erbjuds både till fotpassagerare, bilpassagerare och bussturer men kryssningsgästerna får för tillfället ej lämna fartyget i Kiel då Tyskland har karantänsregler för resenärer från Sverige. Inledningsvis erbjuds kryssningarna på avgångarna torsdag, fredag och lördag från Göteborg.

– Vi vet att det finns ett stort intresse för att resa och vi vill ge våra kunder möjligheten att komma ut på havet, äta och dricka gott och handla till reducerade priser i vår ombordbutik. Vi fortsätter att segla med reducerat passagerarantal och vår extra covid-19-säkerhet ombord. Det finns gott om plats för att hålla avstånd både inomhus och utomhus på färjan, säger Carl Mårtensson, presschef på Stena Line.

För att resa på Kielkryss krävs antingen ett intyg på att man är fullvaccinerad (minst 14 dagar innan avresa och högst 180 dagar innan) eller ett högst 72 timmar gammalt intyg på ett negativt COVID-19 test vid ankomst till Sverige.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)