Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Michelin lanserar däck för elbussar

Michelin lanserar nu ett nytt bussdäck, främst avsett för elbussar. Bild: Michelin.

Däckleverantören Michelin lanserar nu ett däck speciellt avsett för elbussar, men som enligt tillverkaren också är särskilt effektivt för andra stads- och förortsbussar. För att bättre klara elbussarnas höga vikt som beror på batteripaketen klarar det nya bussdäcket upp till åtta ton tyngre bussar.

Bakgrunden är, enligt företaget, att dagens 5 000 elbussar i Europa om fem år kommer att var tio gånger så många.

Enligt Michelin har man ägnat särskild uppmärksamhet åt att förstärka sidorna på det nya däcket, Michelin C Incity EV Z. Anledningen är att däcksidorna regelbundet kommer i kontakt med trottoarkanter. En slitagemätare på sidan anger när däcken behöver skiftas.

Michelin uppger också att livstiden för det nya däcket är tio procent längre, jämförd med företagets andra bussdäck, likaså att rullmotståndet är tretton procent lägre, vilket minskar energiförbrukningen och driftskostnaderna.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)