Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Halverade koldioxidutsläpp för Solaris

Elbussar på rad. Busstillverkaren Solaris har nu presenterat sin första hållbarhetsrapport. Foto: Solaris.

Busstillverkaren Solaris mer än halverade sina koldioxidutsläpp under 2020, samtidigt som företaget levererade nästan 700 emissionsfria bussar. 44 procent av de 1558 bussar som Solaris levererade förra året hade alternativ drivlina. Det framgår av Solaris´ hållbarhetsrapport som nu har presenterats. Rapporten är den första någonsin från Solaris och täcker in företagets verksamhet i Polen, däremot inte utländska dotterbolag eller representanter.

Rapporten innehåller en omfattande beskrivning av företagets ekonomiska, miljömässiga och sociala påverkan. Målet är enligt företaget att visa var Solaris står idag som företag, arbetsgivare och affärspartner.

– Hållbarhetsrapporten är grunden för ständiga förbättringar i produktionsprocessen, liksom i hela affärsprocesshanteringen och i utvecklingen av leveranskedjan, säger Javier Calleja, vd för Solaris Bus & Coach.

Solaris fick förra året stora beställningar på elbussar från bland annat Warszawa, Berlin och Milano.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)