Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nya ägare till laddande företag

Ladd Alliansen, som är en av de stora när det gäller laddinfrastruktur för elbussar, köps av Wennstrom Fuel Systems. Bild: Ladd Alliansen.

Ladd Alliansen Nordic får nya ägare. Företaget har på relativt kort tid etablerat sig som en av de ledande aktörerna när det gäller installation av laddinfrastruktur för elbussar. Från den 1 september tar Wennstrom Fuel Systems AB över som ägare till Ladd Alliansen.

Bakgrunden är att inom såväl persontrafik som logistiktransporter växer marknaden för eldrift starkt. Wennstrom arbetar aktivt för att skapa en fossilfri transportsektor. Parallellt har Ladd Alliansen Nordic AB på relativt kort tid tagit en mycket stark position när det gäller laddinfrastruktur för elfordordon, framför allt elbussar.

– Förvärvet stärker Wennstroms position inom området fossilfria drivmedel för den tunga nyttotrafiken och kompletterar vår verksamhet inom den traditionella drivmedelssektorn, säger Mats Lundh, vd för Wennstrom Fuel Systems AB i Sverige.

– Vi fullföljer en lång tradition av att projektera, bygga, underhålla och erbjuda service till drivmedelsanläggningar för olika bränslesorter även in i området för elektromobilitet.

Ingvar Grundborg, ansvarig för Ladd Alliansen Nordics strategi, anser att sammangåendet kommer rätt i tid.

– Med vår kraftiga tillväxt har behovet av en välfungerande service- och eftermarknadsorganisation blivit tydlig. Vi tillför försäljningsresurser och kompetens – samtidigt som Wennstrom kan förstärka och driva expansionstakten med sin starka organisation, säger han.

– Den nya konstellationen blir marknadens starkaste aktör inom laddinfrastruktur för kommersiella elfordon, tillägger Mikael Jönsson, installationschef vid Ladd Alliansen Nordic.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)