Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Öppna framdörrar i Göteborg pausas

Västtrafik pausar öppnandet av framdörrarna på bussarna i Göteborgsområdet, men fortsätter i övriga regionen. Foto: Västtrafik.

Västtrafik har beslutat att skjuta fram öppnandet av framdörrarna på bussarna i Göteborgspmrådet. Västtrafik motiverar sitt ställningstagande med att man ännu inte hittat en tillräckligt säker lösning för förare som måste resa kollektivt mellan sina arbetspass. I övrigt återöppnas framdörrarna på de bussar som kör för Västtrafik.

Sedan början av mars har Västtrafik successivt återöppnat framdörrar för påstigning i regionen. Arbetet har enligt Västtrafik gått bra och nu var planen att påbörja arbetet i Göteborgsområdet. Bland annat var expressbussarna planerade att öppna framdörrarna i juni. Nu beslutar Västtrafik att avvakta med öppnandet av framdörrarna till efter sommaren.

– I Göteborgsområdet behöver förare ibland resa kollektivt mellan sina arbetspass. Vi måste säkerställa att de kan göra det på ett sätt som känns tryggt för förarna så länge pandemin pågår. Vi följer situationen och hoppas kunna fortsätta arbetet i Göteborg efter sommaren, säger Mikael Olsson, chef för trafikfrågor på Västtrafik.

Västtrafik uppger att arbetet ortgår som planerat i övriga regionen. I Göteborgsområdet behöver förare ibland resa kollektivt mellan sina arbetspass, så kallade passresor. Under pandemin har förare kunnat resa bakom avspärrningen i främre delen av fordonet.

Efter sommaren förväntas Folkhälsomyndighetens rekommendationer avseende resande i kollektivtrafiken se annorlunda ut. Västtrafik hoppas då kunna fortsätta arbetet med att öppna framdörrarna i Göteborgsregionen på ett tryggt sätt.

– Arbetet i övriga regionen har gått riktigt bra och smidigt. Många förare är nöjda att återfå kontakten med resenärer och biljettintäkterna ökar när resenärer går på i fram. Vi är därför angelägna om att fortsätta arbetet så snart det känns tryggt, säger Mikael Olsson.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)