Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Östersund bygger nytt busscentrum

Både region- och stadsbussar ska rymmas i det nya busscentrumet. Här en av stadens elbussar. Foto: Vy Buss.

Efter en lång tids debatt i kommunen börjar nu planerna på ett nytt centrum för kollektivtrafiken i Östersund att klarna. På tisdagen presenterade kommunen tillsammans med Region Jämtland Härjedalen tankarna kring det nya busscentrumet som ska ersätta dagens busstorg som egentligen heter Gustaf den tredjes torg.

Det nya busscentrumet är en del av Östersundslänken som syftar till att modernisera kollektivtrafiken i staden.

Östersundslänken blir ett kollektivtrafikstråk genom centrala Östersund. Det sträcker sig från järnvägsstationen i söder, via Gustaf III:s torg (där dagens bussterminal ligger), förbi Kyrkparken och sjukhuset till Jamtli/Hofvallen i norr. Området kring Kyrkparken i Östersund blir centrum för busstrafiken med hållplatser, vänthall och angöringszoner för bussar, cykel, taxi och resenärer som lämnas eller hämtas med bil. Såväl stadsbussar som regionbussar ska få plats där.

Fortfarande är dock inte detaljerna spikade. Bygget ska börja nästa år och beräknas vara klart sommaren 2023.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)