Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Färre bussar i maj, men fyra av tio var elbussar

Volvo toppade nyregistreringarna av tunga bussar i Sverige under maj.

Bussregistreringarna i Sverige backade kraftigt under maj månad, visar branschorganisationen Bil Swedens statistik över nyregistreringarna. Hittills i år har femton procent färre bussar registrerats i Sverige. Men elbussarna fortsätter att rycka fram. Volvo toppade nyregisteringarna under maj.

Totalt nyregistrerades under maj 2021 90 bussar, både lätta och tunga – direktimporterade bussar oräknade. I fjol var det 207 samma månad. Sammanlagt registrerades under perioden januari – maj 352 bussar, 15,0% färre än förra året, då 414 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 80 under maj, 60,0% färre än under samma tid förra året då 200 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – maj 295 tunga bussar, 21,3% färre än under motsvarande period förra året då 375 registrerades.

– Nyregistreringarna av bussar minskade i maj med 56,5 procent jämfört med samma månad i fjol och har hittills i år minskat med 15 procent. Bussmarknaden har påverkats mycket negativt av Coronapandemin, men för vissa segment som styrs av offentliga upphandlingar, har förnyelsen av bussflottan fortsatt. Under januari-maj var nära fyra av tio nyregistreringar en elbuss, säger Matts Bergman, vd för Bil Sweden.

Här är nyregistreringarna av tunga bussar (över 10 ton) i Sverige under maj:

Volvo 49
MAN 21
BYD 13 (direktimport)
Mercedes-Benz 7
Scania 2
Solaris 1

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)