Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Estnisk stororder till Solaris

Busstillverkaren Solaris har fått en order på 100 gasbussar till Tallinn med en option på ytterligare 50. Foto: Solaris.

Busstillverkaren Solaris har vunnit en stor upphandling av gasbussar till lokaltrafiken i den estniska huvudstaden Tallinn, Aktsiaselts Tallinna Linnatransport (TLT). TLT beställer 100 gasbussar för leverans fram till slutet av nästa år och har dessutom en option på ytterligare 50 gasbussar. Ordervärdet uppges till närmare 27 miljoner euro, cirka 276 miljoner kronor.

Beställningen avser 75 tolvmetersbussar, Solaris Urbino 12 samt 25 ledbussar, Urbino 18. Optionen omfattar ytterligare 20 Urbino 12 och 30 Urbino 18. Även dessa är gasbussar.

TLT i Tallinn är sedan tidigare en stor Solariskund och har de senaste åren satt cirka 200 gasbussar och mer än 50 trådbussar från Solaris i trafik.

De nya bussarna är utrustade med en motor på 235 kW. Gasen förvaras i fem tankar på främre delen av busstaket – 1575 liter för tolvmetersbussarna och 1875 liter för ledbussarna. Luftklonditionering, infosystem och USB-uttag för passagerarna ingår i utrustningen. Förarplatsen är helt avskild från passagerarna.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)