Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Försenat över Bottenhavet

Wasalines nya färja Aurora Botnia sätts i trafik i början av augusti. Foto: Wasaline.

Rederiet Wasalines nya bil- och passagerarfärja Aurora Botnia försenas ytterligare och kommer att sättas i trafik mellan Umeå och Vasa i Finland tidigt i augusti. Det uppger rederiet på måndagsförmiddagen.

Ursprungligen skulle fartyget ha levererats i maj, men coronautbrott bland medarbetare på varvet i Raumo gjorde att leveransen fick skjutas upp, först till juni och sedan till mitten av juli. Nu är den 30 juli satt som nytt leveransdatum och i början av augusti sätts Aurora Botnia i trafik över Bottenhavet.

Färjan drivs i huvudsak med flytande naturgas, vilket innebär kraftigt minskade utsläpp av svavel, kväve och koldioxid. I framtiden kommer färjan även att kunna köras på biogas. Kortare sträckor, exempelvis i hamn, kan fartyget köras på enbart el.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)