Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Hon ska leda kollektivtrafiken i Region Uppsala

Karin Svingby har utsetts till ny trafikdirektör i Region Uppsala.

Till ny trafikdirektör i Region Uppsala har utsetts Karin Svingby. Hon är idag avdelningschef inom trafikförvaltningen i Region Stockholm. Karin Svingby efterträder Johan Wadman som trafikdirektör och tillträder sin tjänst den 1 oktober. I sin nya befattning ska Karin Svingby leda utvecklingen av kollektivtrafiken i regionen.

– Karin Svingbys gedigna erfarenhet kommer att vara till stor nytta i arbetet med Uppsalapaketet. Kollektivtrafiken i vårt län har drabbats hårt av den pågående pandemin. Jag ser henne som helt rätt person att fortsätta utveckla UL utifrån detta läge, säger Emilie Orring (M), regionstyrelsens ordförande i Region Uppsala.

Karin Svingby kommer närmast från trafikförvaltningen inom Region Stockholm där hon arbetat sedan 2015, först som sektionschef Järnväg och senast som avdelningschef Investeringsprojekt med ansvar för projekt inom fordon och anläggning som exempelvis Roslagsbanans utbyggnad, ny bussterminal vid Slussen, Tvärbanans utbyggnad och ny spårväg i söderort.

Karin Svingby är civilingenjör med inriktning maskinteknik och industriell ekonomi. Hon har arbetat i privat och offentlig sektor, som managementkonsult och i ledande positioner, i Sverige och internationellt.

– Kollektivtrafiken, i alla dess former, är en oerhört viktig del av ett fungerande samhälle och knyter samman olika delar av regionen så att utvecklingen kan fortsätta. Det finns stora utmaningar som effekt av pandemin, men jag är övertygad om att vi tillsammans och i samverkan kan hitta de bästa vägarna framåt, säger Karin Svingby.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)