Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Åter öppet fram i Jönköping

Från och med måndagen är framdörrarna åter öppna på Jönköpings Länstrafiks bussar. Foto: JLT.

Framdörrarna på de bussar som kör för Jönköpings Länstrafik öppnades åter på måndagen sedan plexiglasskydd monterats vid förarplatsen. Men ännu en tid kan resenärerna inte betala hos föraren utan måste ha förköpta färdbevis.

Först ska Länstrafiken gå ut med information om möjlighet att köpa biljett ombord.

– Vi har också installerat ett nytt biljettsystem sedan framdörrarna senast var öppna för omkring ett och ett halvt år sedan. Det nya systemet ska trimmas in. När vi ser att det även tekniskt fungerar att betala ombord på bussen och även har gett förarna en viss utbildning kommer det att gå att betala ombord, säger Carl-Johan Sjöberg, trafikdirektör vid Jönköpings Länstrafik till SR P4 Jönköping.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)