Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina växer i Danmark

Väser i Danmark.

Bussoperatören Nobina växer i Danmark. Det är Movia, som är huvudman för kollektivtrafiken i Köpenhamnsregionen som har tilldelat Nobina två nya trafikavtal. Av dessa utgör det ena även en utökning av Nobinas uppdrag för Movia. Totalt omfattar de två avtalen 24 tursatta elbussar och bedöms ha ett sammanlagt värde på cirka 570 miljoner danska kronor under avtalstiden. Det ena kontraktet har en avtalstid på tio år med möjlighet till två efterföljande optionsår, medan det andra kontraktets avtalstid kommer att fastställas senare i år. För båda avtalen sker trafikstart i december 2022.

Nobina har sedan tidigare ett etablerat samarbete med Movia och kör i dag stora delar av trafiken på Nordsjälland.

Det ena kontraktet, med trafik i bland annat Lyngby, Rudersdal och Gentofte, innebär en fortsättning på nuvarande samarbete medan det andra kontraktet, med trafik i Furesø och Hillerød med flera, innebär både ett förnyat och ett utökat förtroende där det nya kontraktet nu även omfattar stadstrafik i regionen. Totalt omfattar de båda avtalen 24 nya elbussar.

− Vi är stolta över att Movia har valt att både förnya och utöka vårt samarbete. Detta ger oss möjlighet att få fortsätta driva kollektivtrafik som sätter resenärerna i fokus samtidigt som vi leder och bidrar till hållbar utveckling, säger Bram Lauwers, affärsområdeschef Nobina Danmark.

Tilldelningsbeslutet kan överklagas till och med 20 september 2021.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)