Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Åtta får köra serviceresor i Halland

Hallandstrafiken har avgjort upphandlingen av serviceresor i Halland. Foto: Samres.

Det blir åtta företag som får köra serviceresor i Halland under sex år med start kommande sommar. Hallandstrafikens styrelse fattade på fredagen tilldelningsbeslut i upphandlingen av serviceresor (färdtjänst, sjukresor och skolskjuts med personbil) i hela Halland.

Tilldelningsbeslutet innebär att de här företagen kommer att köra serviceresor under sex år och med trafikstart den 1 juli 2022:

Kungsbacka: Göteborgs Buss och Majvillan Transport
Varberg: Varbergs Taxi och Majvillan Transport
Falkenberg : Varbergs Taxi och Connect Bus Sandarna
Halmstad: Taxi Sydväst, Fyllinge Åkeri och Cabonline Region Syd
Laholm: Göteborgs Buss och Sennans Taxi
Hylte: Göteborgs Buss

Göteborgs Buss förvärvdes för mindre än ett år sedan av Nobina och är nu en del av Samtrans Omsorgsresor inom Nobinakoncernen.Serviceresorna i Halland omsätter drygt 225 miljoner kronor om året och engagerar cirka 300 fordon och 900 förare.

Avtalsspärr råder under tio dagar innan avtalet mellan Hallandstrafiken och de aktuella företagen kan tecknas.

– Hallandstrafiken har byggt vidare på den tidigare upphandlingens goda resultat i leveranskvalité med hög kundnöjdhet och punktlighet. Kommande avtal förstärker den ekonomiska- och miljö/klimatmässiga hållbarheten för att kunna fortsätta leverera en bra kvalité och samtidigt vara uthålliga. Bland annat kommer fordonen under avtalsperioden att köra på en större andel fossilfritt bränsle som en början på den nödvändiga klimatomställningen, säger Daniel Bernhardt, trafikchef på Hallandstrafiken.

– Vi har även stor respekt för att en upphandling innebär både vinnare och förlorare och den omställning som behöver ske både hos företagen och hos förarna. Vi kommer tillsammans med både avgående Trafikföretag och kommande avtalsparter arbeta vidare i ett gott partnerskap för att säkra en god leverans av dessa för samhället viktiga transporter.

Avtalet följer upphandlingsmyndighetens rekommendation ”Arbetsrättsliga villkor för förare”.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)