Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina ersätter fler tåg

Ska köra fler tågersättningar åt Västtrafik. Foto: Ulo Maasing.

Bussoperatören Nobina har vunnit ett förnyat och utökat avtal för att köra akut tågersättning för fyra områden i Västtrafiks tåglinjenät. Avtalet omfattar två trafikstarter, dels i december 2022, dels i juni 2024.

Nobina driver i dag akut tågersättning för Västtrafik i områdena Fyrbodal, Skaraborg och Halland. Det nya avtalet innebär förlängt uppdrag för akut tågersättning i dessa områden samt en utökning med uppdrag om akut ersättningstrafik för tågen även i Skaraborg och Sjuhärad. I uppdraget ingår även trafikledning.

Det nya avtalet innefattar två trafikstarter. Den första är i december 2022 med avtalstid fram till mitten av juni 2023 och en andra trafikstart i juni 2024 med avtalstid till och med 2028. Därefter finns möjlighet till en förlängning på ytterligare två år.

Totalt innebär avtalet drygt en fördubbling av antal avtalsbussar, från dagens nio bussar till totalt 20 bussar. Närmare hälften av bussarna ska även vara bemannade med förare för att snabbt kunna rycka in när det behövs.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)