Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

SD kräver krisutredning av färdtjänst

Roland Johansson (SD).

Missnöjet och otryggheten i färdtjänsten är mycket större än Region Stockholm tidigare trott. Nu krävs en krisutredning. Det anser Sverigedemokraterna i Region Stockholm mot bakgrund av den nationella Demoskopundersökning av färdtjänsten som Samtrans och Nobina har låtit göra och som vi nyligen rapporterat om (klicka här). Undersökningen visar bland annat att fyra av tio färdtjänstresenärer någon gång har känt sig otrygg i samband med resan.

Bara drygt hälften tycker att resandet fungerar bra, medan 20 procent anser att resorna fungerar dåligt eller mycket dåligt. Förseningar och bristande punktlighet är ett annat problem som många resenärer tar upp i undersökningen.

– En klar majoritet av de som känner sig otrygga i färdtjänsten tror att ett fritt val av leverantör kan stävja otryggheten. Vi har försökt driva frågan och visat på hur ett sådant fritt val kan genomföras i praktiken. Resurserna finns, men inte det politiska gehöret, säger Roland Johansson, färdtjänstansvarig för Sverigedemokraterna i Region Stockholm..

– Färdtjänsten behöver en total reformering. Utöver det fria valet måste kraven på utbildning, språkkunskaper och vad som är en acceptabel körning höjas hos färdtjänstutövarna. Vi kräver en krisutredning. Man kan inte bortprioritera färdtjänsten konsekvensfritt i all oändlighet.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)