Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skottland nästa för Tallinkfartyg

Tallinks Romantika sätter kursen mot Glasgow. Foto: Tallink Grupp.

Ännu ett av Tallink Grupps fartyg sätter kursen mot Skottland. Det är Tallinks kryssningsfartyg Romantika som har chartrats för att tillhandahålla boende vid FN:s 26:e klimatkonferens (COP26) i Glasgow den 31 oktober – 12 november. För några veckor sedan blev det klart att Tallink Grupps Silja Europa också ska tillhandahålla boende under konferensen.

Silja Europa trafikerar normalt rutten Helsingfors – Tallinn, medan Romantika normalt seglar mellan Stockholm och Riga. Nu har fartyget chartrats under perioden 15 oktober – 15 november och kommer att erbjuda boende och cateringtjänster med full teknik- och servicepersonal från Tallink Grupp under hela chartertiden.

– Denna charterförfrågan kom vid en mycket lämplig tidpunkt, eftersom Romantika precis avslutat sin trafik i Medelhavsområdet mellan Marocko och Frankrike som en del av ett tidigare charteravtal. Fartyget var på väg tillbaka till Tallinn och var beräknat att anlända 13 oktober, säger Tallink Grupps Vvd Paavo Nõgene.

Romantika beräknas anlända till Glasgow den 12 oktober och vara åter i Tallinn den 18 november. Fartyget har trafikerat linjen Tanger Med (Marocko) – Séte (Frankrike) sedan början av juli i år. Innan covid-19-pandemin trafikerade Romantika linjen Riga-Stockholm, denna linje har dock varit pausad sedan mars 2020 på grund av inresebegränsningar till Lettland till följd av pandemin.

Taggat som: , , , , , ,

Categorised in: Internationellt, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)