Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dubai testar Volvos elbussar

Dubai testar elbussar från Volvo. Foto RTA Dubai.

Dubai, ett av länderna i Förenade Arabemiraten, ska fram till mars nästa år testa Volvos elbussar i kollektivtrafiken. Det är transportmyndigheten i Dubai, RTA, som svarar för bland annat vägar och kollektivtrafik, som har satt två Volvo 7900 Electric i trafik på en matarlinje. Bussarna laddas via pantograf vid en av ändhållplatserna, samt i depå nattetid.

Under testperioden ska RTA kartlägga bussarnas driftsäkerhet och testa laddningslösningarna. Räckvidden för bussarna med full laddning är normalt 200 kilometer, men den påverkas av en mängd faktorer. En utmaning är klimatet i Dubai som innebär att den energislukande luftkonditioneringen måste användas stora delar av året när utetemperaturen dagtid ofta går över 40 grader. Vintertid ligger dagstemperaturen normalt kring 25 grader, alltså motsvarande svensk högsommar.

– En framgångsrik satsning på elbussar i RTA:s bussflotta är till stor del beroende av tillgänglighet och driftsäkerhet när det gäller laddtekniken och om denna gör det möjligt att använda bussarna utan att de behöver göra uppehåll längs linjerna eller gå tillbaka till depå för laddning, säger Mattar Mohammed Al Tayer, vd för RTA.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)