Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina utsett till karriärföretag

Utsett till karriärföretag. Foto: Ulo Maasing.

Som enda företag inom persontransporter har Nobina utsetts som ett av 100 svenska företag som är Karriärföretag 2022. Bakom utnämningen ligger organisationen Karriärföretagarna, som varje år lyfter fram arbetsgivare som man bedömer erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter med fokus på nyexaminerade studenter och unga talanger. Syftet är att förenkla för young professionals att hitta sin nästa arbetsgivare och belöna ett framgångsrikt employer brandingarbete.

Organisationen motivering om Nobina lyder: ”Nobina är ett företag som med ett gediget employer branding-arbete skapat en väldigt attraktiv arbetsplats. Genom att visa på en stark företagskultur och ett imponerande rekryteringsarbete kan vi konstatera att Nobina ligger i framkant inom sin bransch. Genom att visa på bredd och möjlighet till stor utveckling lyckas Nobina uppnå hög attraktivitet och därmed locka till sig spetskompetens.”

− Vi är stolta över att ha utsetts till Karriärföretag 2022. För mig är det ett kvitto på alla våra medarbetares engagemang där vi tillsammans skapar en arbetsplats som är både inkluderande och utvecklande, säger Martin Dahlin, HR-chef på Nobina Sverige.

– En tydlig grund för detta är våra värderingar som skapar förutsättningar för var och en att bidra med sin unika kompetens, säger han.

− Klimatomställningen och fokus på miljö är något som genomsyrar kollektivtrafiken i dag, men hållbarhet är ännu bredare än så. Att bli utsedd till Karriärföretag är för oss ett exempel på hur vårt sociala ansvarstagande blir en del av ett hållbarhetsarbete som gör skillnad och bidrar till hållbarhet på riktigt, säger Henrik Dagnäs, vd Nobina Sverige.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)