Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny ordförande för taxi

Lennart Kalderén, ny ordförande för Svenska Taxiförbundet.

Taxis branschorganisation Svenska Taxiförbundet har vid sin kongress utsett en ny styrelse. Till ny ordförande för organisationen valdes Lennart Kalderén, sedan tidigare kommunalråd i Salems kommun sydväst om Stockholm. Han efterträder Chris Heister som varit ordförande sedan 2018.

– Taxibranschen har drabbats hårt av pandemin och det finns många utmaningar att ta sig an. Men taxi är den oslagbara persontransporten och välfärdstjänsten med omtanke och klimatanpassning, just-in-time och just-in-place. Det är nu vår uppgift att tala om just detta och betona att ett medlemskap i Svenska Taxiförbundet är ett viktigt bidrag för konkurrens på lika villkor, säger Kalderén i samband med utnämningen.

Han lyfter också fram bristen på taxiförare, en fråga som han menar är akut att lösa.

– Taxi måste få samma förutsättningar som andra persontransportbranscher. Idag kan man ta busskort vid 20 års ålder medan man måste ha fyllt 22 år för taxiförarlegitimation. Det måste ändras snarast möjligt, säger Lennart Kalderén.

Övriga medlemmar i taxiförbundets nya styrelse är Magnus Klintbäck, Cabonline Stockholm, Anders Malmquist, Taxi Göteborg, Pernilla Samuelsson, Taxi Stockholm, Anders Edman, Karlstad Taxi, Jörgen Nygren, Umeå Taxi och Staffan Eklund, Sverigetaxi Falun.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)