Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny affärsområdeschef i Nobina tar över Storstockholm

Linda Holmberg, Nobinas nya affärsområdeschef i Stockholm. Foto: Nobina.

Nobina Sverige har utnämnt Linda Holmberg till ny affärsområdeschef med ansvar för Stockholmsområdet. Hon efterträder där Bram Lauwers. Bakgrunden är att Nobina nyligen vunnit två trafikavtal i Storstockholm och därmed växer till över 1 000 bussar i Stockholmsområdet – Huddinge/Botkyrka samt Nacka/Värmdö. Linda Holmberg är idag Nobinas anbudschef och tar över som affärsområdeschef med ansvar för Stockholm från den 1 januari.

Linda Holmberg har en juristexamen i grunden och har tidigare bland annat haft roller hos Skatteverket och som vice vd i flygbolaget NextJet.

Bram Lauwers, som det senaste året har haft ansvar för både Stockholmsområdet, Uppland och Danmark, kommer därmed att kunna fokusera på Danmark, samt Uppland fram till i sommar då det kontraktet tar avslutas för Nobina.

Henrik Dagnäs, vd för Nobina Sverige, välkomnar förstärkningen.

– Det känns riktigt bra att hitta en intern lösning för en så viktig roll som affärsområdeschef Stockholm. Med sin bakgrund, sin erfarenhet och med sina personliga egenskaper så är jag övertygad om att Linda är rätt person för jobbet att ta vår stockholmsverksamhet till nästa nivå, med två nyvunna kontrakt i bagaget, säger Henrik Dagnäs.

– Dessutom kommer hon att förstärka och tillföra mycket i vårt arbete i bolagets ledningsgrupp. Samtidigt ett stort tack till Bram Lauwers som gjort ett enastående arbete med att tillsammans med alla duktiga medarbetare i SL-området och tagit vår verksamhet till en helt ny nivå.

Linda Holmberg ser fram emot att axla sin roll som affärsområdeschef Stockholm.

– Det känns både spännande och roligt att få förtroendet att leda vår fortsatta utvecklingsresa i Stockholmskontrakten. Både i de befintliga kontrakten, tillsammans med vår Stockholmsorganisation i de fyra trafikområdena, och med uppstarten av de nyligen vunna kontrakten, säger hon.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)