Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Transdev lägger stororder hos Volvo Bussar

I ordern från Transdev ingår 39 dubbeldäckare, Volvo 9700 DD. Bild: Volvo Bussar.

Volvo Bussar har fått en stororder från bussoperatören Transdev i Sverige. Ordern omfattar 200 bussar, varav 39 dubbeldäckare Volvo 9700 DD.  Övriga bussar är av modell Volvo 8900 RLE. Samtliga bussar är avsedda för Transdevs trafik åt SL i norra Storstockholm.

Den nya beställningen kommer mindre än ett år efter att 145 elbussar av modellen Volvo 7900 Electric Artic togs i bruk av Transdev i Göteborg – under den senare delen av 2020.

– Vi är oerhört glada över att få ytterligare en order från vår nära samarbetspartner Transdev. Vårt framgångsrika samarbete, inte minst i svenska städer, kopplat till Volvo Bussars förmåga att leverera pålitlig service lokalt, var avgörande faktorer för att säkra avtalet, säger Martin Spjern, Key Customer Manager på Volvo Bussar Sverige.

Den första leveransen kommer att gå till Norrtälje, och bussarna kommer att tas i trafik under augusti 2022. De nya dubbeldäckarna, Volvo 9700 DD, kommer att trafikera den tunga linjen mellan Norrtälje och Stockholm. Volvo 8900 RLE i 12- och 15-metersversion kommer att gå i regional trafik och på pendlingssträckor.

Volvo 9700 DD har plats för 96 passagerare.

Nästa leverans kommer att ske i november 2022 och går till Täby norr om Stockholm. Även här rör det sig om modellen Volvo 8900 RLE bussar och dubbeldäckare av modell Volvo 9700 DD. Bussarna kommer att köras i lokaltrafik och på pendlingssträckor.

– Vårt främsta mål är att förse passagerare i och omkring Stockholm med en säker, pålitlig, bekväm och hållbar transportlösning. Det betyder att bussarna dels måste hålla hög kvalitet, med snabb och effektiv service, dels ha ett högt hållbarhetsfokus genom hela leverantörskedjan. Volvo Bussar uppfyller våra krav och våra förväntningar, säger Mattias Galante, projektledare på Transdev och ansvarig för de två kontrakten i Norrtälje och Norrort.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)