Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

130 bussar i timmen i ny knutpunkt

Järnväg och fjorton busslinjer möts vid nya Arvinge station norr om Stockholm. Invigningsbandet klipptes på söndagen av trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (m).

På söndagen invigdes den nybyggda stationen Arninge på Roslagsbanans Österskärslinje norr om Stockholm. Stationen är en stor knutpunkt för kollektivtrafiken. Förutom Roslagsbanan finns där också en helt ny bussterminal som trafikeras av fjorton linjer med upp till 130 bussar i timmen i rusningstid. Via en väderskyddad gångbro över E18 kan resenärerna göra enkla och snabba byten mellan tåg, buss och andra färdmedel.

Under hela dygnet beräknas drygt 16 000 personer komma till eller byta färdsätt vid Arninges tågstation eller bussterminal.

– Det är en historisk dag när Täby, Roslagen och Stockholms län får en helt ny knutpunkt iför Roslagsbana, buss och parkeringar för bil och cykel, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL, som var på plats för att inviga stationen under söndagen.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)