Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kronoberg köper trafikinfo från Hogia

REgion Kronoberg köper trafikinformationssystem från IT-företaget Hogia.

IT-företaget Hogia har vunnit Region Kronobergs upphandling av ett komplett system för trafikinformation, inklusive en molnbaserad trafikledningstjänst. Systemet ska hjälpa regionens bussförare att undvika störningar och resenärerna kommer att få möjlighet att planera sina resor på ett bättre sätt än tidigare.

– Systemet ger Region Kronoberg möjlighet att utföra både trafikledning och resenärsinformation i ett samlat gränssnitt. Därmed kan trafikledningen på ett proaktivt vis hjälpa förarna att undvika störningar samtidigt som resenärerna får en bättre riktad trafikinformation, som gör att de smidigt kan planera sitt resande, säger Helena Svedlund, affärsområdeschef för transport på Hogia.

Hjärtat i kollektivtrafiklösningen är Hogias plattform PubTrans, som har utvecklats för att kunna hantera stora mängder kollektivtrafikdata från olika källor. Datan bedöms och levereras i form av tidtabeller och information om avvikelser. Parallellt med detta mäts fordonens positioner i realtid, vilket gör det möjligt för trafikledningen att agera snabbt för att minimera störningar.

För att skapa en helhetslösning kombinerar Region Kronoberg PubTrans med två kompletterande system. Det ena är Hogia TransitCloud, som skapar högkvalitativ realtidsinformation och prognosberäkning via Hogia PubTrans. Det andra är den nya molnbaserade produktserien Hogia Instant, ett beslutsstöd som kopplar samman händelsehantering med realtidsöversikt, vilket gör det möjligt att agera på befintlig trafik. Det visar också bussarna på en karta med avvikelseinformation för respektive buss.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)