Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Förlängt skatteanstånd för företag

Finansminister Mikael Damberg (S) förlänger skatteanstånd för företag med upp till 24 månader.

Regeringen planerar att förlänga anståndstiden för skatteanstånd som beviljats företag under pandemin med ytterligare upp till 24 månader. Företagen ska också följa en individuell avbetalningsplan. Efter ändringen blir den maximala anståndstiden fyra år.

Bakgrunden är att ett stort antal tillfälliga skatteanstånd som beviljades under våren 2020 på grund av pandemin väntas upphöra de närmaste månaderna. Syftet med skatteanstånden är att dämpa tillfälliga likviditetsproblem för i grunden sunda och livskraftiga företag.

– Regeringen avser nu att lägga ett förslag som innebär en möjlighet för företag att efter ansökan förlänga anståndstiden med ytterligare som längst 24 månader. Det här är en av flera viktiga åtgärder för att stötta svenska jobb och företag genom pandemin, säger finansminister Mikael Damberg (S).

Under förlängningen ska en avbetalningsplan löpa. De skatteanstånd som annars skulle upphöra under våren 2022 ska därmed i stället vara återbetalda senast våren 2024.

Samtidigt drar regeringen tillbaka ett tidigare förslag om en möjlighet att förlänga anståndstiden med ytterligare upp till femton månader.

Lagändringarna föreslås träda i kraft den 7 mars 2022.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)