Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fullelektriska 24-metersbussar till Malmö

Malmö får i år 21 nya, 24-meters batteribussar från Van Hool. Foto: Van Hool.

Den belgiska busstillverkaren Van Hool har nu officiellt gått ut med nyheten att företaget ska leverera 21 batteridrivna, dubbelledade, 24 meter långa bussar till Nobina i Malmö. Bussarna av modell Exqui.City ska sättas i trafik i mitten av det här året. Redan i somras (klicka här) kunde bussmagasinet.se avslöja att Van Hool hade fått ordern från Nobina.

Sedan tidigare går 24-metersbussar från Van Hool i trafik på MalmöExpressen linje 5, men där handlar det om gashybridbussar, inte fullelektriska bussar.

De nya bussarna blir depåladdade i Nobinas stora elbussdepå i Malmö.

– Den här ordern bekräftar det förtroende som Nobina har i Van Hool. Vi är övertygade att de olika emissionsfria lösningar som vi erbjuder – batterielektriska bussar, trådbussar och bränslecellsbussar kan erbjuda ett svar på de miljö- och hållbarhetsinitiativ som kollektivtrafikföretag världen över nu engagerar sig i, säger Van Hools vd Filip Van Hool.

Företaget framhåller att Exqui.City erbjuder en kombination av bussens flexibilitet och spårvagnens effektivitet. Följaktligen kallar man fordonet för trambus (spårvagnsbuss). Exqui.City finns i 18- och 24-metersversion.

Idag finns Van Hool Exqui.City i trafik i 17 städer, främst i Europa men också på den franska ön Martinique.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)