Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Närtrafik i hela Örebro län

Den 17 januari införs närtrafik i hela Örebro län. Trafiken körs med samma fordon som serviceresor. Bild: Region Örebro län.

Den 17 januari införs närtrafik i hela Region Örebro län. Det gör det möjligt för alla som hittills har saknat kollektivtrafik eller bara haft ett begränsat trafikutbud vid närmaste hållplats att resa med Länstrafiken Örebro. Närtrafiken kan användas när avståndet mellan bostad och busshållplats är mer än en kilometer, likaså när hållplatsen trafikeras av färre än tio avgångar per dygn i vardera riktningen.

Med närtrafik kan resenären resa mellan en bostadsadress och dess närmsta utsedda närtrafikhållplats. Det kommer att finnas cirka 50 olika närtrafikhållplatser runt om i länet som ligger nära mataffär, apotek, postkontor samt möjlighet att resa vidare i länet med buss och tåg.

– Vi är väldigt glada över att vi med Närtrafik kan komplettera och skapa en förlängning av det nuvarande linjenätet i den allmänna kollektivtrafiken, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef för Länstrafiken.

Närtrafiken kommer att köras med samma fordon som kör serviceresor i Örebro län. Genom en effektivare planering kan de nyttjas till närtrafikresor under tider då färre reser med serviceresor. Närtrafiken är igång måndag – torsdag klockan 9 – 14.30 samt 17.30 – 21 och fredagar 9 – 14.30. Ingen trafik under helger.

Länstrafikens periodbiljetter och skolkort är giltiga för resor med närtrafiken. Inom kort kommer det också att vara möjligt att i köpa enkelbiljetter i Länstrafikens app. Det är också möjligt att köpa en enkelbiljett för Närtrafik i fordonet med betalkort.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)