Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Keolis tar över i Lund

Stadstrafiken i Lund ska från augusti 2023 köras av Keolis. Foto: Skånetrafiken.

Keolis har vunnit upphandlingen av stadstrafiken i Lund med både buss och spårväg. Trafiken körs idag av Vy Buss, men tas över av Keolis i augusti 2023 på ett avtal som sträcker sig till december 2035. Detta, sedan Skånetrafiken på måndagen fattat tilldelningsbeslut när det gäller upphandlingen.

Uppdraget innehåller två delar, dels stadstrafik med buss och dels spårvägstrafik mellan Lund C och forskningsanläggningen ESS. Inom busstrafiken kommer Keolis att investera i en ny eldriven bussflotta med tillhörande laddinfrastruktur.

– Jag är glad och stolt över det förtroende som Skånetrafiken har gett oss och över att vi inom kort även finns i Skåne. Jag ser fram mot att få leverera punktlig, hållbar och säker kollektivtrafik även till Lundaborna, säger Keolis vd Jan Kilström.

Tilldelningsbeslutet kan överprövas upp till tio dagar från det att tilldelningen meddelats.

Bussmagasinet.se återkommer med ytterligare information om upphandlingen.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)