Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stängt även hos SL

Aktuellt igen. Foto: Ulo Maasing.

Nu stänger även landets största trafikhuvudman, SL, framdörrarna på bussarna. Från och med torsdag 13 januari stänger SL tillfälligt bussarnas framdörrar för påstigning. Beslutet gäller till att börja med till den 31 januari.

– Vi stänger framdörrarna för att säkra att trafiken kan gå för fullt. Då är det extra viktigt att våra resenärer tar ansvar och betalar för sin resa, säger David Lagneholm, chef för trafikförvaltningen och VD för AB SL.

När resenärer ska gå på och av genom bakdörrarna kan det bli trångt. SL ber alla resenärer att visa omtanke och hjälpa varandra att hålla avstånd.

Framdörrarna stängs efter flera anmälningar och skyddsstopp avseende oro för smitta hos förare. Därmed förelåg även risk för föreläggande från Arbetsmiljöverket, enligt SL.

Den tidigare perioden med stängda framdörrar innebar att biljettintäkterna från busstrafiken minskade med 100 miljoner kronor per månad.

För att skydda förarna och öppna framdörrarna, installerades skyddsglas i alla SL:s bussar under våren 2021. Dessa blev SL:s trafikutövare tvungna att ta ner i november, efter beslut från Arbetsmiljöverket.

Taggat som: ,

1 kommentar »

  1. KALLE ANKA, var är du, du skulle passa som chef i vår damm. Med Kajsa som statsminister och Knatte, Fnatte och Tjatte som bossar för Stat, Region och Kommuner. . Och Joakim von Anka kunde lspara” ihop 5.8 miljarder (genom åta andra slita ut sig) . Alexander Lukas är också en kul kille, han kan väl ta Tamsons plats. Tänk va roligt vi skulle få.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)