Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stark ökning för Wasaline

Wasalines nya fartyg Aurora Botnia. Foto: Wasaline.

Wasaline, som trafikerar färjelinjen Umeå – Vasa, kunde trots pandemin se en stark återhämtning under 2021 när det gäller passagerartrafiken över Kvarken. Jämfört med det första pandemiåret 2021 ökade antalet passagerare med 87,5 procent, från 57 415 passagerare år 2020 till 107 659 i fjol. Under hösten, då coronapasset togs i bruk för inresa, steg passagerarvolymerna märkbart rapporterar rederiet som också konstaterar att man haft passagerarrekord varje månad sedan det nya fartyget Aurora Botnia sattes i trafik.

Den positiva resandeutvecklingen avbröts dock i mitten av december, då den nya varianten av covid-19 gjorde att skärpta reserestriktioner återinfördes.

Antalet avgångar över Kvarken ökade med 21,3 procent till 990 förra året mot 816 år 2020. Antalet fraktenheter ökade med drygt 25 procent.

– Trots alla utmaningar som vi fortfarande har med Covid-19 ser jag fram emot 2022. Vi har hela tiden kunnat anpassa kostnader och trafiken efter de olika scenarion som pandemin har åsamkat, samt kunnat koncentrera oss på de segment där vi ser tillväxt. Trots alla utmaningar vi haft så kommer vi nog att kunna presentera ett positivt ekonomiskt resultat även för 2021, säger Peter Ståhlberg, vd för Wasaline.

– Vi får hoppas att alla snart inser att pandemin inte kan stoppas genom att begränsa resandet mellan grannländerna.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)