Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stort intresse för Svealandstrafikens körskola

Svealandstrafikens körskola har i år rekordmånga sökande. Foto: Svealandstrafiken.

Intresset för att utbilda sig till bussförare vid Svealandstrafikens körskola ökar starkt, uppger bussföretaget. Totalt har 206 personer ansökt till en ny omgång av körskolan, med start den 7 mars i år. Det är en ökning med cirka 50 personer jämfört med förra omgången. Svealandstrafiken är ett samhällsägt bussföretag som kör större delen av kollektivtrafiken med buss i Örebro och Västmanlands län.

Den 7 mars är det dags för en ny omgång av Svealandstrafikens körskola, som funnits sedan 2012. Utbildningen är cirka tolv veckor. Till den kommande omgången har totalt 206 personer ansökt till de sex körskoleplatser som finns. Jämfört med förra omgången av körskolan, som pågick under hösten 2021, är det cirka 50 personer fler som ansökt till vårens omgång. Det är en ökning med 32 procent.

– Vi ser ett jättestort behov av förare kommande år, och körskolan hjälper oss att möta det behovet. Via körskolan får vi möjlighet att hitta rätt personer för yrket, alltså personer som hanterar kundmötet på ett bra sätt och som förstår vad god service innebär. Jag är övertygad om att det kommer bli en väldigt bra uppsättning elever under våren, säger Frans Einarsson, Utbildningschef på Svealandstrafiken.

Svealandstrafiken startade sin körskola 2012. Sedan dess har över 160 personer utbildat sig till bussförare där. Av de utbildade är 60 kvinnor, varav 36 jobbar kvar som förare än idag.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)