Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svagt uppåt för bussarna i EU

Antalet nyregistrerade bussar i EU ökade svagt under december.

Antalet tunga bussar som registrerades i EU under december ökade något i fjol, jämfört med 2020. Det konstaterar de europeiska fordonstillverkarnas organisation ACEA. Men då ska man samtidigt vara medveten om att 2020 var det första året med covid-19-pandemin, vilket slog mycket hårt mot bussförsäljningen i EU.

Under december 2021 registrerades totalt 3 855 nya bussar över 3,5 ton inom EU. Det är en ökning med 6,8 procent jämfört med samma månad 2020. Tre av de fyra största bussmarknaderna i EU hade dock tvåsiffriga ökningar. Italien ökade med 40,7 procent, Frankrike med 38,7 procent och Tyskland med 26,6 procent. Spanien, däremot, minskade med 36,4 procent.

Sett till helåret 2021 ökade nyregistreringarna av bussar inom EU med blygsamma 2,8 procent, jämfört med 2020. Totalt såldes i fjol 29 941 bussar inom EU. Av de fyra stora marknaderna backade den spanska med 10,2 procent, medan Tyskland ökade med 0,2 procent, Frankrike med 13,4 procent och Italien med 11,1 procent.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)